Casus Cor & Thea

Casus Cor & Thea

Cor werkt al ruim 40 jaar bij zijn huidige werkgever. Hij is 62 jaar en 8 maanden en heeft tijdens deze 40 werkjaren fysiek werk verricht. Hij zit momenteel 9 maanden thuis (Ziektewet) met meerdere fysieke klachten.

Arbeidsdeskundig onderzoek is afgerond en vervolg is inzet spoor 2. Terugkeer in eigen werk lijkt geen optie en ander werk bij de huidige werkgever is niet beschikbaar. Cor is momenteel wel 2 ochtenden in de week aanwezig bij zijn werkgever en probeert nuttig te doen in het magazijn (arbeids ritme). 

In plaats van starten met een intake spoor 2 traject, wordt er direct gekeken naar de financiele mogelijkheden van Cor & Thea. Wij starten met het in kaart brengen van de huidige financiele situatie. Hoe financieel fit zijn ze nu? Daarna gaan wij samen met een pensioen expert kijken naar het verloop wanneer Cor eerder of deels wenst te stoppen en rekenenen dit tot 20 jaar daarna volledig door. Naar aanleiding van een volledig onderzoek brengen wij verschillende scenario’s in kaart en laten stap voor stap zien welke mogelijkheden of consequenties dit biedt voor het stel. 

Cor ziet tot zijn verbazing dat hij op de leeftijd van 63 met volledig pensioen zou kunnen gaan zonder dat dit effect heeft op zijn maandelijks inkomen. Dit wil hij niet, de voorkeur is om door te werken. De vrouw van Cor, Thea is 64,5 jaar en bereikt over 7 maanden de gerechtelijke AOW leeftijd. Samen komen ze over 7 maanden hoger uit dan het huidige inkomen. 

We berekenen meerdere scenario’s door, zoals deels stoppen of wanneer Cor zou worden afgekeurd. Wat gebeurd er dan met het inkomen?

Na uitkomst van het onderzoek en het presenteren van de rapportage geven we het stel even de tijd om de verschillende scenario’s te overdenken. Daarna gaan we met hen in gesprek om naar de (on)mogelijkheden te kijken. Het gewenste scenario is deels met pre-pensioen en deels te blijven werken met als voorkeur “het magazijn”. We gaan samen met de kandidaat en de werkgever in overleg. Na dit overleg is het gewenste scenario ook een uitkomst waar de werkgever tevreden mee is. Er is sprake van een win-win situatie. Wat hebben we hiermee kunnen bereiken?

  • Spoor 2 afgewend
  • Kandidaat heeft nieuw toekomst perspectief
  • Opbouw pensioen is gegarandeerd
  • Werkgever bespaart transitie vergoeding
  • Werkgever bespaart loonkosten (vermindering van uren)